A DK visszahívja a pécsi alpolgármesterét

vidék
2021 június 15., 08:44

Kedden a nagyobb városok közül elsőként Pécsen tartanak rendes közgyűlést, és máris nagy változásokra készül a városvezetés. Saját pártja visszahívja Bognár Szilviát, a kultúráért felelős alpolgármestert a SzabadPécs információi szerint.

Pécs eddigi városvezetése. Péterffy Attila (középen) és az alpolgármesterek, Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba.
photo_camera Pécs eddigi városvezetése. Péterffy Attila (középen) és az alpolgármesterek, Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba. Forrás: Péterffy Attila facebbok

A DK pécsi elnöksége nevében az egyik képviselő a közgyűlés elején azzal indokolta pártársuk eltávolítását a városvezetésből, hogy túl sok konfliktus volt a polgármester és közte.

Ilyen konfliktus volt, amikor Bognár ismert pécsi művészeket szeretett volna a Zsolnay Örökségkezelő Nkft, a híres Zsolnay Negyedet és gyakorlatilag a város kulturális életét irányító cég élére, ám Péterffy és az őt támogató frakciók egy üzletember kinevezését támogatták helyettük.

De a városvezetésen belüli konfliktusok egyik példája volt az is, amikor a helyi MSZP-hez köthető PécsiStop nevű lap „Mikor kezdődött Bognár Szilvia lejtmenete?” címmel írt cikket a DK-s alpolgármesterről.

A SzabadPécs információi szerint a párt helyi tagsága kezdeményezte Bognár menesztését, ugyanakkor a helyére kinevezett új alpolgármestert is a párt delegálhatja majd Zag Gábor személyében.