A német kormány szerint az LMBTQ emberekkel szemben „súlyos állami diszkriminációt” jelent a magyar „pedofilellenes törvény”

külföld
2021 június 16., 20:53

A Német Nagykövetség rövid közleményt jelentetett meg Facebook-oldalán, amely szerint a német kormány „határozottan kiáll az LMBTQ emberek jogai mellett Európában és világszerte”.

Michael Roth, a Német Külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere hangsúlyozta, hogy a tegnap elfogadott »pedofilellenes törvény« újabb »súlyos állami diszkriminációt« jelent az LMBTQ emberekkel szemben Magyarországon, és nem egyeztethető össze az EU alapvető értékeivel. Feltételezem, hogy az EU Bizottsága, mint a szerződések őre, nagyon alaposan meg fogja ezt vizsgálni. Az EU-ban mindig és mindenhol biztosítani kell, hogy félelem nélkül lehessünk mások. Sok magyar elkötelezett egy befogadó és liberális ország mellett, amint azt a tegnapi tüntetések is látványosan bizonyították. Szeretnék köszönetet mondani minden tüntetőnek. Nem szabad engednünk abból, hogy támogassuk őket ebben” – írja a nagykövetség.

link Forrás