Kilenc fővel nőtt a gépi lélegeztetésre szorulók száma

járvány
2021 június 16., 07:19
link Forrás

Ha darabra nem is, arányaiban nagyon megnőtt a gépi lélegeztetésre szoruló koronavírusos betegek száma kedden. Az Operatív Törzs immár nem is napi, csak hétközi jelentése szerint kedden 53-an szorultak lélegeztetésre, kilenccel - vagyis bő húsz százalékkal - többen, mint az előző nap.

link Forrás

Ez elég furcsa jelenség, mivel a többi adat a trendeknek megfelelően csökken. Jó, papíron kedden csaknem kétszer annyi, 107 új fertőzöttet azonosítottak, de közel háromszor annyi tesztet is végeztek, így a pozitív tesztek aránya mindössze 0,8 százalék, rendkívül alacsony volt.

link Forrás

Kedden kilenc új halálos áldozatot jelentettek, Budapestről egyet se.

link Forrás

Az oltási program nem vett új lendületet, az első oltásukat csupán 11152-en kapták meg, így a legalább egyszer beoltottak száma jelenleg 5,36 millió. A kétszer oltottaké pedig már 4,27.

link Forrás

A fertőzési trendek az egész országban jól alakulnak, erős csökkenést mutat a kéthetes incidencia. Országos átlagban 39 százalékkal csökkent az új fertőzések számának növekedése, a két szélsőérték Nógrád, ahol csupán 16 százalékkal, illetve Somogy, ahol viszont 70 százalékkal csökkentek az esetszámok.

link Forrás