Budapesten második napja nincs újabb halálos áldozata a járványnak

járvány
2021 június 17., 07:13
link Forrás

Négy halálos áldozata volt szerdán a koronavírus-járványnak Magyarországon, Budapesten zsinórban a második napja nem jelentettek halálos áldozatot. Az Operatív Törzs jelentése szerint szerdán 113 új fertőzöttet, a keddinél kicsivel többet regisztráltak. Mindezt tízezer teszttel, vagyis a pozitív tesztek aránya továbbra is megnyugtatóan alacsony.

link Forrás

A fő statisztikák közül kedvezően alakultak a kórházi adatok is. Tovább csökkent az ápolásra szorulók száma, jelenleg 320-an vannak kórházban. A keddi, szokatlan emelkedés után szerdán a gépi lélegeztetésre szorulók száma is csökkent, 45-en szorulnak ilyen invazív légzéstámogatásra.

link Forrás

Az oltakozási program viszont nem vett újabb lendületet, továbbra is csak döcög. Kedden 13 ezernél is kevesebben kapták meg a védőoltás első dózisát, így jelenleg 5,38 milliónyian vannak azok, akik legalább egy oltást kaptak - a két oltással beoltottak száma 4,3 millió.

link Forrás
link Forrás

Ilyen tempóban szinte elérhetetlennek látszik még a vírus eredeti, a jelenlegieknél sokkal kevésbé fertőző változata esetén szükségesnek vélt hetven százalékos immunitási ráta is, hát még az új variánsok esetén indokoltnak tartott, legalább 80 százalékos arány.

link Forrás