Texasban szeptembertől már engedély se kell a marokfegyverek viseléséhez

külföld
2021 június 17., 06:42
Fegyvertartáspárti tüntetők a texasi Austinban 2021. január 17-én. Az államban a hatályos törvények szerint simán szabad ilyen félautomata karabélyokkal flangálni, pisztolyokra szeptembertől már engedélyt se kell kérni.
photo_camera Fegyvertartáspárti tüntetők a texasi Austinban 2021. január 17-én. Az államban a hatályos törvények szerint simán szabad ilyen félautomata karabélyokkal flangálni, pisztolyokra szeptembertől már engedélyt se kell kérni. Fotó: SERGIO FLORES/Getty Images via AFP

Szeptember elsejétől engedély és előzetes képzés nélkül is viselhetnek maroklőfegyvereket - pisztolyt - a texasiak. Greg Abbott, az állam republikánus kormányzója szerdán írta alá a fegyvertartást a végletekig liberalizáló új törvényt.

A teljesen szabad fegyverviselés csak azokra nem vonatkozik, akiket helyi vagy szövetségi törvények alapján kimondottan eltiltottak a fegyvertartástól.

Az új szabályozást a fegyverlobbi harcolta ki, és a republikánus párt a közvélemény ellenében fogadta el - a felmérések szerint a texasiak stabil többsége szerint nem kéne lehetővé tenni az engedély nélküli fegyvertartást. (Via MTI)