Heringekkel ösztönzik a hollandokat az oltásra

külföld
2021 június 18., 08:01

Egy amerikai államban lottóval buzdították a lakosságot oltásra, Indonéziában élő csirkéket osztogattak, Hongkongban lakást lehetett nyerni. Ezek után Hollandia is érezte, hogy valami igazán vonzó dologgal kell ösztönözni az embereket arra, hogy beadassák maguknak a koronavírus elleni oltást, ezért úgy döntöttek, nyers, pontosabban pácolt heringet adnak azoknak, akik beoltatják magukat. A heringet rögtön az oltás után be is lehet kapni. Egészben. Az nem derült ki, hogy hagymát adnak-e mellé.

photo_camera Karl-Josef Laumann, az északnyugat-németországi tartomány egészségügyi minisztere heringet csúsztat a szájába 2020 júniusában, miután Hollandia több ezer sózott heringgel mondott köszönetet egy német kórháznak, ahol holland koronavírusos betegeket láttak el. Fotó: GUIDO KIRCHNER/dpa Picture-Alliance via AFP

Hollandiában a járvány kezdete óta 1,68 millió megbetegedést és 17 722, koronavírushoz köthető halálesetet regisztráltak. Az országban több mint 17 millióan élnek, legalább egy oltást eddig több mint nyolcmillióan kaptak, 4,5 millióan pedig már mindkét oltást megkapták. (Guardian)