A párizsi rendőrség két e-rolleres ámokfutót keres, mert belehalt a sérüléseibe egy nő, akit elütöttek

június 19., szombat 17:49

A párizsi rendőrség két nőt keres, akik hétfő éjjel hajnali 1 óra körül nagy sebességgel elütöttek egy gyalogost a Szajna partján, de nem álltak meg segítséget nyújtani neki. Az áldozat egy 31 olasz nő volt, aki szívrohamot kapott, amikor az ütközés következtében elesett és beverte a fejét a járdába. A nőt folyami rendőrök látták el, majd a mentősök újraélesztették, de kómában szállították kórházba, ahol szerdán meghalt.

Az ügyészség cserbenhagyás által súlyosbított emberölés miatt indított nyomozást az ügyben, a rendőrség szemtanúkat keres és a környéken lévő biztonsági kamerák felvételeit is ellenőrzik, hogy megtalálják a tetteseket.

A kép illusztráció. Fotó: JEPPE GUSTAFSSON/TT News Agency via AFP

David Belliard, Párizs közlekedésért felelős alpolgármestere részvétét fejezte ki a nő családjának és barátainak. „A legkiszolgáltatottabbak, vagyis a gyalogosok biztonsága az egyik prioritásom” - nyilatkozta, és felszólította a két rollerest, hogy adják fel magukat a rendőrségen. Az eset miatt újra fellángolt a vita Franciaországban az elektromos rollerek használatáról. Májusban az Hérault régióbeli Balaruc-les-Bains rendőrsége állítot meg egy férfit, aki 98 km/óra sebességgel száguldott az e-rollerén. (Guardian)