Kim Dzsongun húga szerint keserű csalódás érheti az Egyesült Államokat, ha túl nagyok az elvárásai

külföld
2021 június 22., 06:15

"Az Egyesült Államok által dédelgetett téves elvárások még keserűbb csalódásokat okozhatnak" - jelentette ki Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai diktátor egyre nagyobb hatalmú húga, aki szerint az USA-nak "óvatosabban kell értelmeznie a Phenjanból érkező jelzéseket". Szerinte most az amerikaiak úgy értelmezik a helyzetet, hogy azzal magukat nyugtassák.

Kim Dzsongun és Kim Jodzsong
photo_camera Kim Dzsongun és Kim Jodzsong Fotó: KOREA SUMMIT PRESS POOL/AFP

Kim Jodzsong, az észak-koreai egypárt propagandaosztályának vezetője gyaníthatóan arra reagált, hogy Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója vasárnap az ABC televíziójának adott interjújában "érdekesnek" minősítette Kim Dzsongun kijelentését, miszerint Észak-Korea a párbeszédre és a szembenállásra is készen áll az Egyesült Államokkal.

Sullivan mondjuk reményeket nem fogalmazott meg. Azt mondta, "világos jelzést várunk Phenjantól arra, hogy vajon készen állnak e rá, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek, és elinduljunk ebbe az irányba". Sung King, az Egyesült Államok észak-koreai különmegbízottja hétfőn azt mondta, hogy bárhol és bármikor feltételek nélkül hajlandó találkozni észak-koreai illetékesekkel, és mihamarabb várják a pozitív választ Phenjantól. (Via MTI)