Varga Judit szerint az EU ideológiai viták túszává vált

POLITIKA
2021 június 22., 11:22

Ideológiai viták túszává vált az EU, állapította meg Varga Judit, amiről eszembe jutott a kedvenc számozott mondatom Esterházy Péter Harmonia cælestiséből, miszerint:

78. Édesapám egy kész Gargantua volt, noha ez nem látszott rajta, mert gizda volt, szőke, fragil és szemüveges. Ezzel szemben lépésre tudott fingani, ütemre. Jobb, reccs, bal, reccs. Így sétált a nápolyi királlyal vagy a dubiózus Metternichhel mondhatni végig Európán, végig abban az édeskés, szúrós és álmosító fingszagban. Igazi proli. Édesapám volt a tömegek lázadása. A lázadás de facto akkor következett be, amikor apám túlzón, vakmerőn bízván vázolt tehetségében egy alkalommal: beszart. Összeszedve minden fizikumát, már hiába húzta össze a gyűrűs izmait: késő. Csúszott a szar a combján. Elviselhetetlenül büdös az ország, szólott édesapám. A körülötte lévők, a slepp bólogatott. Gyerünk, szabadítsuk ki Táncsicst, adta ki édesapám a jelszót. Természetszerűleg nem mozdult, ez, a beállott körülmények folytán, végzetes lett volna.

Varga Judit, aki amúgy épp az európai ügyekért felelős miniszterek tanácsának keddi ülésére készül, ahol a magyar kormány legfrissebb ideológiai vitaprovokációja, a homofób kitételekkel telepakolt magyar pedofilellenes törvény volna az egyik témája, még azzal a nagyon szép képzavarral is élt, miszerint az ilyen tanácskozásokon "utolsó pontként ismét előkerül Európa beteg, megfáradt politikai furkósbotja, a 7. cikkely szerinti eljárás".

Varga Judit labdázik.
photo_camera Varga Judit labdázik.

A 7. cikkely szerint abban az esetben indítanak eljárást egy uniós tagország ellen, ha az megsérti az Európai Unió általános alapelveit - teszem azt a törvény előtti egyenlőséget és a diszkrimináció tilalmát. Varga azonban "jogállamisági zsarolás-sorozatként" értelmezi azt, ha az EU ilyen kérdésekben beavatkozik egy tagállam törvényalkotásába.

Varga azt, hogy több európai kormány is jelezte ellenérzéseit a homofób, vagyis a melegek elleni gyűlöletet gerjesztő törvény miatt, "nemzetközi gyűlöletkeltő kampányként" értékelte, aminek szerinte Magyarország a céltáblája. Mondjuk ő azt a "gyermekek, a szülők a családok alapvető jogainak" védelmeként értékeli, hogy az új, nevében pedofilellenes, tartalmában a pedofíliát a homoszexualitással összemosó törvény alapján gyakorlatilag megtiltották, hogy 18 éven aluliak bármilyen formában találkozhassanak akár iskolai felvilágosításban, akár a médiában a homoszexualitást bemutató, a kormány értelmezésében "propagáló" tartalmakkal.

"Szomorú, hogy Európában a jog és a jogállamiság már nem a politikai cselekvés korlátját jelenti, hanem a politikai akarat és ideológiai zsarolás eszközévé vált" - mondta, bővebben nem fejtve ki, hogy ez alatt mégis mire gondol. Mindehhez még hozzátette, hogy ő és kormánya abban hisz, hogy "Európa jövője a természetes [kiemelés tőlem] közösségekből építkező erős, szuverén nemzeteken áll". (Via MTI)