Ilyen tempóval még 4-5 nap, amíg elérjük az 5,5 millió beoltottat

járvány
2021 június 25., 07:50

A hétvégén még biztosan marad a maszkhasználat beltéren, a mostani tempóban még 4-5 nap kell ahhoz, hogy elérjük az 5,5 millió első beoltottat. A kormány - jelentősen alább adva a korábbi, 7 milliós terveiből - a héten ennél a határnál húzta meg az újabb lazítások életbe léptetését. Megszűnne a kötelező maszkhasználat, a védettségi igazolványra pedig csak tömegrendezvénynél lenne szükség, hotelekben, éttermekben, strandokon, fürdőkben már nem. (Ezzel nagyjából értelmét is veszíti a kormánynak az a korábbi bejelenése, hogy aki nem adatja be a második oltást, annak érvénytelenítik a védettségi igazolványát.)

A ma reggeli jelentés szerint a beoltottak száma 5 454 866. Vagyis 45 134 beoltott hiányzik az 5,5 millióhoz. Csütörtökön mindössze 9 322 ember kapta meg az első oltását, az elmúlt 4 napban összesen 43 435-en. Ezzel az egyre lassuló tempóval valamikor a jövő hét elején érjük el az 5,5 milliót.

link Forrás

A második oltások száma még magas.

link Forrás

Szerdán 8, csütörtökön hosszú idő után csak 1, ma ismét 8 koronavírussal összefüggő halálesetet jelentettek. Eddig összesen 29 980-an haltak meg hivatalosan koronavírusban Magyarországon.

link Forrás

Lehet, hogy nincs összefüggés, de éppen nyolccal csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma is. 22-en vannak jelenleg lélegeztetőn.

link Forrás

A kórházban ápoltak koronavírus-fertőzöttek száma 33-mal csökkent, 182-en vannak kórházban jelenleg.

link Forrás

66 új fertőzöttet jelentettek. Ez 40-nel kevesebb, mint múlt pénteken. Azt nem tudni, hogy közülük hányan fertőződtek meg a delta variánstól.