Fideszes egyházpolitika egy mondatban (és képben)

egyház
2021 június 26., 14:03

Ezzel a kiemelt mondattal kezdődik az MTI tudósítása:

„A pálosok életerejének titka a hit valóságteremtő erejében gyökerezik - mondta a pálosszentkúti felújított kolostorépület és kegyhely, a kibővített zarándokház, a petőfiszállási felújított kápolna és a megépült ásványvíz-palackozó üzem átadásán a Magyar Országgyűlés elnöke Petőfiszállás-Pálosszentkúton szombaton.”

Puskás Róbert Antal, a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke, Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, Szász János, Petőfiszállás polgármestere, Tamás József nyugalmazott segédpüspök, és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a pálos rend felújított kegyhelyének átadásán a Bács-Kiskun megyei Petőfiszállás-Pálosszentkúton 2021. június 26-án. A házelnök mögött felesége, Bekk Mária (j2).
photo_camera Puskás Róbert Antal, a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke, Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, Szász János, Petőfiszállás polgármestere, Tamás József nyugalmazott segédpüspök, és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a pálos rend felújított kegyhelyének átadásán a Bács-Kiskun megyei Petőfiszállás-Pálosszentkúton 2021. június 26-án. A házelnök mögött felesége, Bekk Mária (j2). Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA