Vasárnap az utolsó Eb-meccset rendezik a Puskás Arénában

foci-eb
2021 június 27., 05:27
A Puskás Aréna díszkivilágításban a nyitóünnepségén 2019. november 15-én
photo_camera A Puskás Aréna díszkivilágításban a nyitóünnepségén 2019. november 15-én Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

Hollandia és Csehország játsza az utolsó Eb-találkozót a Puskás Arénában vasárnap kora este, 18 órától. A nyolcaddöntővel - a negyedik meccsel, amit a Puskásban játszanak - véget ér az Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseinek sora.

A rendezők nagyjából azzal számolnak, hogy a nyolcadddöntőt is telt ház előtt rendezik majd. A BKK járatsűrítéssel készül a mérkőzésre, és arra kéri a szurkolókat, hogy közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti szurkolói zónát.

A Puskás Aréna környezetében a nyolcaddöntő miatt útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón vagy a Hungária körúton áthaladók közlekedésére - írja a BKK közlése alapján az MTI.

Torlódásra számíthatnak azok is, akik délután vagy este gépjárművel térnek vissza Budapestre.

A mérkőzés ideje alatt a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség. A stadion környezetében előreláthatóan 14 órától körülbelül 22 óráig közúti korlátozásokra kell számítani.

A BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök - azaz a metró és a villamos - igénybevételét javasolja, valamint azt, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon gépjárművel a környéket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.