Kim Dzsongun leadott 20 kilót, és az emberek máris sírva aggódnak a vezetőjükért

külföld
2021 június 28., 11:56

"Népünk szíve megsajdult, amikor megláttuk lesoványodva. Mindenki azt mondja, hogy könnyek tolultak a szemébe" - szólaltatott meg az ottani köztévé egy szalmakalapos férfit - írja az MTI.

A kommunista ország 37 éves diktátora valóban fogyott, ám messze nem csontsoványra. Korábban csaknem másfél mázsát nyomott - 140 kilogramm volt a súlya -, és abból adott le a közelmúltban legfeljebb húsz kilót. Mivel 170 centiméter magas, testtömegindexe jelenleg is bőven az optimális felett van.

Egyes dél-koreai elemzők szerint Kim Dzsongun egészségi állapotának javítása végett fogyókúrás étrendidőszakon van túl, mások viszont úgy vélik, betegség állhat a súlyvesztés mögött.

Kim sokat iszik szeszes italokat, dohányzik, és családjában előfordultak szívproblémák. Mind nagyapja - Észak-Korea diktátor-dinasztiájának megalapítója -, mind apja szívbajban haltak meg.A Reuters csinált egy összeállítást, amelyben előtte-utána felvételeken mutatják be, mennyit is fogyott a diktátor. A felvétel végén pedig egy észak-koreai férfi beszél arról, hogy az emberek szíve megszakad, hogy így látják a vezetőjüket.

link Forrás

A diktátor fizikai vagy egészségi állapotának taglalása szigorúan tabutéma a kommunista országban, ezért is keltett feltűnést a nemzetközi sajtóban is, hogy a phenjani állami televízió ennek a kérdésnek szentelte műsorideje egy részét.