A digitális védettségi igazolvány már mutatja a kapott vakcina típusát is

járvány
2021 június 30., 16:08

Bekerült az EESZT telefonos applikációjába a kapott védőoltás típusa – írja a HVG.

A lap szerint ezzel a magyar app már megfelel az EU-s vakcinaigazolványok egyik fontos kritériumának: a fogadó államnak kötelezően csak azt az igazolást kell elfogadnia, aminek a tulajdonosát olyan vakcinával oltották, amit az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyott. Ez most a Pfizer, a Moderna, az Astrazeneca és a Janssen.

Az asszisztens a gyártási tétel azonosítóját ráragasztja egy nő első oltását igazoló lapjára, miután beoltották az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinájának első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 8-án.
photo_camera Az asszisztens a gyártási tétel azonosítóját ráragasztja egy nő első oltását igazoló lapjára, miután beoltották az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinájának első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton, Nyíregyházán 2021. május 8-án. Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta, a digitális védettségi igazolvány június 15-ig újul meg, de június 30-ig kellett várni. Az EU-s Covid-19-útlevelek július 1-től használhatók, és azokat a tagállamoknak kell lefejlesztenie.