Beindult a delta Dél-Franciaországban, csúszik a lazítás

járvány
2021 július 01., 08:26

Egy héttel elhalasztották a járványügyi korlátozások feloldását a Franciaország délnyugati részén található Landes megyében. A delta variáns terjedése miatt döntöttek így, az ország más területein viszont az eredeti terveknek megfelelően halad tovább a lazítás.

A kormány szerint minden adott, hogy elkerüljék a negyedik hullámot, bár járványügyi tanácsadójuk, Jean-François Delfraissy korábban már beharangozta. Azt mondta, valószínűleg sor kerül majd rá, de kevésbé lesz súlyos, mint az első három. Más szakértők szeptember-október környékén látják reálisnak az újabb hullámot.

Franciaországban 2457 fertőzöttet regisztráltak szerdán, ami 11 napja a legmagasabb szám. Az elmúlt héten naponta átlagosan majdnem kétezer covidost találtak, és bár növekvő tendencia látszik, nagyon messze vannak a tavaszi 40 ezres szinttől.

photo_camera Strandolók Biscarosse-ban Fotó: MEHDI FEDOUACH/AFP

A delta variáns Ausztráliában, Izraelben és Nagy-Britanniában is terjed. Izraelben emiatt néhány nap elteltével visszaállították a maszkviselési kötelezettséget, de biztató, hogy az oltottak nem betegednek meg súlyosan. (Reuters)

link Forrás