Ha jön az olimpia, akkor Hino urat kitelepítik

külföld
2021 július 01., 11:37

Szívszorító riportot közölt a Reuters Kohei Hino úrról, a 87 éves tokiói férfiról, aki egyedülálló módon minden tokiói olimpiának útban volt eddig.

A férfit az 1964-es és a mostani tokiói olimpia előtt is kitelepítették az otthonából, mert mindkét alkalommal a rendezvény stadionjának kellett a hely. Az első alkalommal a stadion melletti park kedvéért dózerolták le a házát, most pedig ugyanannak a stadionnak a bővítése miatt volt útban az otthona.

Mindkét alkalommal állami bérlakásban élt, és most is kapott helyette új albérletet, bár azt erősen kifogásolta, hogy a költözés költségeinek csak a töredékét kapta meg.

Az új olimpiai stadion Tokióban
photo_camera Az új olimpiai stadion Tokióban Fotó: CHARLY TRIBALLEAU/AFP

Nem sokkal azután, hogy beköltözött új otthonába, meghalt a felesége, és azóta különösen fájlalja, hogy eltűnt az a 200 fős lakóközösség, akikkel a 60-as évek óta együtt élt.

Hino úr egyébként nemcsak akkor kényszerül költözni, amikor nagyjából 50 évenként olimpiát rendez a város, hiszen a második világháborúban azért kellett a későbbi stadion területére költöznie, mert a ház, ahová született, leégett.

A férfinak korábban dohányboltja volt, ma már nyugdíjas. (Reuters)