Szabadon engedték Bill Cosbyt

július 1., csütörtök 8:11

Szabadon távozott Philadelphia közeli börtönéből Bill Cosby. A 83 éves amerikai színész, médiaszemélyiség két évet ült le a büntetéséből, amely rossz magaviselete esetén akár 10 év is lehetett volna.

Cosbyt azért ítélték el, mert egy régi ismerősét bedrogozta és megerőszakolta. 2018-ban, a pere idején, több tucat nő jelentkezett, hogy őket is molesztálta, de végül ez az egy ügy jutott el a bíróságig. Cosby végig azt állította, hogy közös megegyezésen alapult szexuális kapcsolata az egykori kosárlabdázónővel, aki beperelte őt.

Cosby esélyt kapott arra is, hogy esetleg idén ősszel szabaduljon, ha részt vett volna a börtönben egy terápián. Ám ezt májusban megtagadta, és most már nyilvánvalóvá vált, hogy miért: a jogászai már dolgoztak azon, hogy egy ügyészségi eljárási hibára hivatkozva kihozzák.

Bill Cosby Fotó: Matt Rourke/AP

Úgy tudták kiszabadítani, hogy előkerestek egy régebbi megállapodást egy ügyésszel, ami alapján egy másik, polgári perben tett vallomásáért cserébe eltekintettek volna a büntetőügyben a vádemeléstől. (BBC)