Vádat emeltek a férfi ellen, aki paprikaspray-t fújt szét az M2-es metrón

bűnügy
2021 július 02., 06:47

Vádat emelt a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség egy 29 éves férfi ellen, aki paprikaspray-vel fújt le egy embert az M2-es metrón, a permet miatt pedig több utas rosszul lett, olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott - egy 29 éves férfi - 2018. november 24-én kora délután a VIII. kerületi, Baross téri aluljáróban szóváltásba keveredett egy másik férfival, aki ezután távozott, az M2 metró Keleti pályaudvari állomásához ment. A vádlott követte őt, majd fel is szállt a férfi után az állomásra érkező, Örs vezér tere irányába közlekedő szerelvény egyik kocsijába.

Mialatt a metrószerelvény még az állomáson várakozott, a vádlott elővett egy paprikaspray-t, és azzal kb. egy méter távolságból arcon fújta a férfit, majd gyorsan kilépett a kocsiból és elhagyta a helyszínt.

A paprikaspray permete szétszóródott az időközben elinduló metrókocsiban, amitől több utas rosszul lett, pánikba esett, és emiatt a metrókocsi ajtajain és ablakain többen dörömbölni kezdtek.

A szerelvény végül vészfékezett, az utasokat a metróalagúton keresztül menekítették ki.

A vádlott cselekménye következtében az Örs vezér tere és a Deák tér közötti szakaszon több órán keresztül szünetelt a metróközlekedés, 28 járat maradt ki, a kimaradó járatokat autóbuszokkal kellett pótolni, ezzel összefüggésben több mint félmillió forint kár keletkezett.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a 29 éves férfit közérdekű üzem működése megzavarásának bűntettével vádolja, és arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben büntetővégzés meghozatalával szabjon ki börtönbüntetést, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Arról, ahogy a férfi követte a másikat, videó is készült:

link Forrás