Két hét múlva megszűnhet a legtöbb korlátozás az Egyesült Királyságban

járvány
2021 július 05., 18:10

Július 19-től megszűnhet a létszámkorlátozás a sporteseményeken az Egyesült Királyságban – jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök.

photo_camera Fotó: Daniel Leal-Olivas/AFP

A kormányfő a sajtótájékoztatóján közölte, a tervek szerint 2 hét múlva minden sportlétesítmény maximális kihasználtsággal működhet, azaz az angol labdarúgó Premier League következő szezonja már telt házas stadionokban kezdődhet.

A járványhelyzet az utóbbi hetekben sokat javult a szigetországban, így a kormány további enyhítéseket vezet be, például megszűnik a szociális távolságtartás, ezért lesz lehetőség a telt házas sporteseményekre.

Nem lesz kötelező maszkot hordani sem, és nem maximalizálják hat főben a magánotthonokban egyszerre tartózkodókat, illetve megszűnik az otthoni munkavégzésről szóló útmutatás is.

A végső döntést jövő hétfőn, a legfrissebb adatok megvizsgálása után hozzák meg, de Johnson arra is figyelmeztetett, hogy az előrejelzések szerint az esetek egy hónap múlva 50 ezerre nőhetnek, és „sajnos meg kell békélnünk azzal, hogy a Covid újabb halálos áldozatokat fog szedni”.

Azt is mondta, hogy a pozitív eredményt produkálók továbbra is karanténba kényszerülnek, de javasolta, hogy hamarosan új szabályok vonatkozzanak a teljesen beoltottakra. (BBC, MTI)