Egy egész elefántcsordát költöztetnek Angliából Kenyába

ÁLLAT
2021 július 06., 09:20

Egy komplett elefántcsordát költöztetnek Canterbury közeléből Kenyába, hogy ott szabadon engedjék őket a vadonban. A 13 elefánt legtöbbje a Howletts vadaskertben született és élt az elmúlt években, most pedig 7000 kilométert utaznak majd új otthonukba. Az elefántok között három borjú is van.

Az állatokat altatás nélkül szállítják Kenyába, nagy méretű ketrecekben, dél-afrikai szakemberek segítségével, akik csináltak már ilyet. Az elefántokat már az utazás előtt beteszik néha a ketrecekbe, hogy hozzászokjanak, és ne stresszeljenek be túlságosan a repülőút alatt, ahol folyamatos állatorvosi megfigyelés alatt lesznek.

Miután megérkeznek Kenyába, ott fél évig egy zárt területen tartják őket, mielőtt szabadon engednék őket a vadonba. Ezalatt az idő alatt megfigyelik, hogy miként alkalmazkodnak az éghajlatváltozáshoz és az esetleges betegségekhez.

A brit vadasparkot is üzemeltető Aspinall alapítvány már több hasonló projektet végigvitt, szoktattak már vissza a vadonba gorillákat, orrszarvúkat és más állatokat is. (Guardian)