Djokovic simán kiejtette Wimbledonban Fucsovicsot

sport
2021 július 07., 15:12

Három szettben, 2 óra 19 perc alatt simán legyőzte a világelső Novak Djokovic a világranglistán 48. helyezett Fucsovics Mártont a wimbledoni tenisztorna negyeddöntőjében. A szerb teniszező magabiztos fölénnyel, 6-3, 6-4, 6-4-re nyerte a meccset.

Fucsovics a Djokovic elleni mérkőzésén Wimbledonban 2021. július 7-én.
photo_camera Fucsovics a Djokovic elleni mérkőzésen Wimbledonban 2021. július 7-én. Fotó: Glyn Kirk/AFP

A nyíregyházi játékos hétfőn a meccsről azt mondta, próbálja majd a legjobbját nyújtani, és ha ez sikerül, akkor nyerni fog három szettben. Valami azért simán közbejöhet, például, hogy ő is a legjobbját nyújtja. Akkor viszont nem tudom mi lesz” – jegyezte meg tréfásan Fucsovics.

A korábbi juniorbajnok Fucsovics a mostani tornán a 19. helyen kiemelt olasz Jannik Sinnert, a cseh Jirí Veselyt, a kilencedikként rangsorolt argentin Diego Schwartzmant és az 5. kiemelt orosz Andrej Rubljovot ejtette ki. A rekordbeállítást jelentő 20. Grand Slam-tornagyőzelmére hajtó, címvédő Djokoviccsal korábban kétszer találkozott, és bár mindkétszer alulmaradt, a 2018-as US Open első fordulójában és a 2019-es dohai torna nyolcaddöntőjében is nyert szettet Djokovic ellen.

Ez volt a 29 éves Fucsovics első Grand Slam-negyeddöntője, 40 éve nem jutott ilyen messzire magyar férfi teniszező. Legutóbb a 2007-es amerikai nyílt bajnokságon játszhatott negyeddöntőt Grand Slam-tornán magyar teniszező (Szávay Ágnes), a férfiaknál Gulyás István 1971-ben, Taróczy Balázs pedig 1976-ban és 1981-ben a Roland Garroson jutott egyesben a legjobb nyolc közé. (via MTI)