Főpolgármesteri Hivatal: A Lánchíd munkaterület, az A-Híd a gazdája, a fényfestőknek velük kellene beszélgetniük

Budapest
2021 július 07., 10:38

Miután Láng Zsolt a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy nem érti, a főváros miért nem bocsátja rendelkezésre a Lánchidat augusztus 20-ra, és miért nem adtak engedélyt a híd közelébe tervezett fényhajóra, megkerestük a Főpolgármesteri Hivatalt, segítsenek tisztázni a helyzetet, ugyanis Karácsony Gergely válaszából sem derült ki, pontosan milyen akadálya van a fényfestésnek.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóreferensétől azt a választ kaptuk, hogy ez a kérdés most valójában nem hozzájuk, hanem a Lánchíd felújítási munkáit végző A-Híd Zrt-hez tartozik.

„A Lánchíd ugye felújítás alatt, azt elvileg sem támogatja a főváros, hogy onnan tűzijáték legyen, mert az rongálja a híd állapotát. Azóta, mint közismert, ennek fizikai akadálya is lenne, mert elkezdődött a felújítás. Ami a fényfestést illeti, a híd munkaterület, az A-Híd a gazdája, a fényfestőknek nem a fővárossal, hanem velük kell(ene) beszélgetniük” – olvasható a nekünk küldött közleményben, amihez hozzátették, a fényfestés most az A-Híd szerint azért is lenne nehéz, mert a Lánchíd fel van állványozva, illetve a Főpolgármesteri Hivatal sajtóreferensének tájékoztatása szerint a kormány által a fényfestéssel megbízott Antenna Hungária a legutóbbi erről szóló egyeztetésen meg sem jelent.

A Lánchíd felújítási munkáit 2021. június 16-án kezdték el, a kivitelezési munkák előreláthatóan két évvel később, 2023 augusztusában fejeződnek be, ezután kezdődhet a műszaki átadás-átvételi eljárás.