Vérbe fagyva találták meg az amerikai profi golfozót a 10. lyuk mellett, a közelében két másik, agyonlőtt férfival

bűnögy
2021 július 07., 10:29

Titokzatos hármas gyilkosság foglalkoztatja szombat óta az amerikai közvéleményt. Aznap kora délután lövöldözés miatt hívták ki a rendőrséget a georgiai Atlantától északra fekvő Kennesaw kisváros Pinetree Country Club nevű golfpályájára. A kiérkező nyomozók először Gene Siller profi golfozót, a klub sportigazgatóját vették észre, aki holtan, fejlövéssel hevert a 10. lyuk körüli, rövidre nyírt füvön, az úgynevezett greenen. A green szélén egy pickup állt. A platóján, a ponyva alatt a rendőrök két további, ismeretlen, halott férfit találtak, akiket szintén agyonlőttek.

Hogy pontosan mi történt, az továbbra is rejtély, de a rendőrségnek már legalább van alapteóriája.

Eszerint Siller nem ismerte a két férfit, véletlen áldozat, aki rosszkor volt rossz helyen, vagyis odament megnézni, hogy mi történik a tizedik lyuknál, és a feltételezett tettes lelőtte.

De mire figyelt fel Siller? Milyen bűnesetnek volt a szemtanúja? Egyelőre nem világos, hogy a két férfit - akiknek egyikét sikerült eddig azonosítani, Paul Piersont, a pickup tulajdonosát - ott ölték-e meg, vagy valaki odavitte a holttestüket. Ha a gyilkos vezette oda a pickupot, hogyan menekült el a helyszínről?

A CNN szerint egy környékbeli egyetem biztonsági szolgálata az eset után arról twittelt, hogy a feltételezett tettes egy 180 centisnél magasabb, hosszú hajú, fehér pólót viselő latino férfi, akit több ponton is láttak a környéken menekülés közben. Ehhez képest mostanáig senkit sem vettek őrizetbe gyanúsítottként.

A rendőrség azt mondja, hogy Piersonnak és a másik halottnak nem volt semmi köze a golfpályához.