Egy hétre utazott Panamába Hende Csaba, ahol mondott egy másfél perces beszédet

POLITIKA
2021 július 08., 15:33

Június 29-én és 30-án tartották Panamavárosban egy nemzetközi szervezet, a nemzeti parlamentek hírszerzési bizottságai közti koordinációt elősegítő Parlamentary Intelligence-Security Forum ülését. Hende Csaba, a Fidesz szombathelyi képviselője és korábbi honvédelmi miniszter mint a szervezet irányító bizottságának tagja természetesen részt vett az ülésen, utazásának költségeit az Országgyűlés Hivatala állta, közpénzből.

Az egyelőre nem világos, hogy Hende miért utazott ki Panamába már napokkal a konferencia kezdete előtt, de az ugytudjuk.hu-nak a parlamenti sajtóiroda azt válaszolta, hogy Hende azért érkezett már június 26-án este, mert 27-én egy szűk körű egyeztetésen vett részt a konferencia előadóival. Erről azonban a képviselő semmilyen hírt nem adott, pedig általában kifejezetten aktív a Facebookon.

Az ugytudjuk.hu végignézte a konferenciáról készült felvételeket is, és megtalálták Hende egyetlen felszólalását, ezt:

link Forrás

A másfél perces beszédben Hende méltatta a szervezetet, aminek az ülésére érkezett, és meghívta a jelenlévőket Budapestre, a szervezet szeptemberi tanácskozására. Az előadók közül egyébként sokan online tartották meg a Hendéénél néha sokkal hosszabb előadásukat, így nem világos az sem, a képviselő miért érezte úgy, hogy ezért a másfél percért feltétlenül el kell utaznia a világ másik felére.

Az ugytudjuk.hu közérdekű adatigényléssel fordult a parlamenthez, hogy kiderüljön, Hende magával vitte-e a feleségét (aki korábban a titkárnője volt) az útra, vagy egyedül ment. (ugytudjuk.hu)

UDATE 2021. 07. 13.

Cikkünk megjelenése után Szajlai Mónika jelezte, hogy soha nem volt Hende Csaba titkárnője, hanem Hende minisztersége idején vezette a Honvédelmi Minisztérium Parlamenti Titkárságát osztályvezetői beosztásban, emellett nem is utazott Hendével Panamába.