Koronavírus: 30 ezer magyar halott

járvány
2021 július 08., 07:23

Csütörtökön átlépte a koronavírusban elhunytak száma a 30 ezret. Lakosságarányosan a magyar koronavírusos halálozás a legmagasabb Európában. Mintha levennénk a térképről Gyulát, Hajdúböszörményt vagy Kiskunfélegyházát, írtuk cikkünkben, amiben összefoglaltuk, mit jelent ez a szám, és hogyan jutottunk el idáig.

link Forrás

Az aktuális járványadatok ugyanakkor továbbra is jól alakulnak. 55 új fertőzöttet azonosítottak, ez a teszteken belül nem éri el az 1 százalékot. Igaz, hetek óta most először fordul elő, hogy a napi fertőzöttek száma meghaladja az egy héttel korábbit. Minimális emelkedés látszik a fertőzési görbén is, ahol a napi adatok a megelőző hét nap átlagát mutatják. A következő időszak fogja eldönteni, van-e jelentősége ennek.

Csökkent a kórházban ápolt fertőzöttek (72) és a lélegeztetőn levők (13) száma is.

link Forrás

Egyre kevesebb embert oltanak be, az elmúlt héten naponta átlagosan már csak négyezren kapták meg az első vakcinájukat. Gulyás Gergely miniszter szerdán azt mondta, a háziorvosok orvostanhallgatók segítségével, személyesen fogják felkeresni azokat az időseket, akik nem jelentkeztek oltásért.

link Forrás