Már 15 ezer ember látogatta meg Banglades legújabb hírességét: Ranit, a törpe tehenet

ÁLLAT
2021 július 08., 19:05

A koronavírus terjedése miatt elrendelt lezárások ellenére a helyi média szerint már több mint 15 ezer ember látogatta meg a bangladesi Charigramben az ország legújabb hírességét, egy Rani nevű butáni tehenet. Rani azért lett híres, mert nagyon kicsi, majdnem kétéves kora ellenére mindössze 28 kilós és 51 centi magas.

photo_camera Fotó: MUNIR UZ ZAMAN/AFP

Gazdája már értesítette a Guinness Rekordok Bizottságát, és biztos benne, hogy Rani elnyeri a világ legkisebb szarvasmarhája címet. A rekordot eddig egy indiai tehén tartott, de az 61 centi magas volt, Ranihoz képest langaléta. A kis állat egyébként nem a charigrami farmon született, gazdája úgy vette egy másik tehenészetből Banglades észak-nyugati részén.

Ahogy azt valószínűleg mindenki sejti, Raninak nem így kellene kinéznie, méretben a fenti képen szereplő másik állathoz kellene inkább hasonlítania. Az ennyire törpe állatok között sok az életképtelen, de Rani nem az, gazdája szerint csak a járás megy neki nehezen, és fél a többi tehéntől, ezért elkülönítve tartják. (BBC)

photo_camera Fotó: MUNIR UZ ZAMAN/AFP