A rendőrség a baleset után elmenekülő, ismeretlen sofőrre várt, ezért parkolt egy roncs egy hónapig keresztben a járdán és a kerékpárúton Miskolcon

baleset
2021 július 09., 10:49

Miután pénteken reggel megírtuk, hogy Miskolc új látványossága egy - valószínűleg balesetet szenvedett - autó, ami egy hónapja parkol a város egyik forgalmas részén, teljesen eltorlaszolva a járdát és elfoglalva az egyik sávot a kerékpárútból, mozgásba lendültek az események.

Először az önkormányzatot kérdeztem meg, hogy tudnak-e egyáltalán a kocsiról, és miért hagyják ennyi ideje, hogy útban legyen. A válaszukból egyrészt kiderült, hogy az önkormányzati közteresek élőben, a térfigyelő kamerákon át látták a balesetet, illetve azt, hogy a sofőr utána kiszállt az autóból, és a megsérült járművet hátrahagyva elszaladt. Azt is látták, hogy ezután a rendőrség intézkedik a helyszínen.

“Baleset esetén a megsérült járművek elszállításáról a rendőrség szokott gondoskodni, ez azonban ez esetben nem történt meg” - írták, hozzátéve, hogy “a Miskolci Önkormányzati Rendészet próbálta felderíteni a gépkocsi tulajdonosát, ez azonban nem vezetett eredményre. A jelzett gépkocsi elszállítása a helyszínről a mai napon megtörténik.”

Azonnal megkerestem a rendőrséget, hogy miért hagyták ott a kocsit, és megtalálták-e a menekülő sofőrt. A válaszuk szerint

“a 2021. június 9-én, 18 óra körül történt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset vizsgálata folyamatban van a Miskolci Rendőrkapitányságon. Az adatok szerint egy személygépkocsi vezetője az Andrássy úton haladt, amikor elvesztette járműve felett az irányítást és lesodródott az útról, majd kidöntött egy irányjelző táblát. A sofőr a baleset után elhagyta a helyszínt.”

Vagyis mintha azóta sem találnák. És hogy az autót miért hagyták ott, keresztben a járdán?

“Az autó elszállításáért ebben az esetben a jármű tulajdonosa felel.”

Sakk-matt? Ha évekig szökésben lesz a fickó, évekig ott rohad a roncs?

Nem! Az önkormányzat ugyanis nemrég jelezte a 444-nek, hogy elvitették a focistadion környéki városnegyed legfrissebb látványosságát.