Bűnösnek vallotta magát a rendőr, aki meggyilkolta Sarah Everardot

bűnügy
2021 július 09., 13:51

Bűnösnek vallotta magát Sarah Everard meggyilkolásában Wayne Couzens, a londoni rendőrség diplomáciai védelmi testületének rendőre. Couzans idén március 3-án rabolta el a 33 éves Everardot, aki éppen egy ismerősétől tartott haza.

Wayne Couzens, Sarah Everard gyilkosa.
photo_camera Wayne Couzens, Sarah Everard gyilkosa. Fotó: -/AFP

Az elrabolt lány holttestét egy héttel később a kenti Ashford közelében, egy erdőben találták meg, pár méternyire egy olyan földterülettől, ami Couzens tulajdona. A nőt megerőszakolták és megfojtották.

Couzensre szeptember 29-én mondhatja ki ítéletét a londoni büntetőbíróság, az Old Bailey.

Couzens vallomástételét a helyszínen nézte a londoni rendőrség, a Met főkapitánya, Dame Cressida Dick is. A beismerő vallomás után azt mondta, "felkavarva, dühösen és megsemmisítve érzi magát" beosztottja bűnei miatt, amelyekért minden rendőr elárulva érzi magát.

Március közepén Londonban tiltakozás készült a gyilkosság miatt, végül azt a járványügyi szabályok miatt lefújták. A gyászolók virágcsokrokkal emlékeztek Everardra.
photo_camera Március közepén Londonban tiltakozás készült a gyilkosság miatt, végül azt a járványügyi szabályok miatt lefújták. A gyászolók virágcsokrokkal emlékeztek Everardra. Fotó: DAVID CLIFF/Anadolu Agency via AFP

Couzens indítékára nem derült fény. Az eljáró ügyész szerint a rendőr és áldozata, Everard "vadidegenek voltak egymásnak". Az elrablása idején rögzített térfigyelő kamerás felvételeken annyit látni, hogy Everard megállt Couzens vészvillogóval parkoló bérautója mellett.

Couzens nem volt különösebben elővigyázatos. Az autót saját nevén bérelte ki, a Nagy-Britanniában széles körben használt térfigyelő kamerák felvételein pedig nyomon követhető volt, ahogy Londonból elhajt a kenti Tilmanstone-ba. (Via BBC)