Három zártkapus meccsre büntette a magyar válogatottat az UEFA a lelátón tapasztaltak miatt

foci-eb
2021 július 09., 18:19

Egyes magyar szurkolók az Eb három csoportmeccsén annyira diszkriminatívan viselkedtek az UEFA szerint, hogy büntetésként a magyar válogatott következő három, az UEGA szervezésében zajló hazai mérkőzését - ilyenek a világbajnoki selejtezők is* - zárt kapuk előtt rendezhetik csak.

A szövetség ezen felül százezer euró büntetést is kiszabott a magyar szövetségre.

Az UEFA megállapításai szerint a magyar szurkolók a budapesti magyar-francia mérkőzésen huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagáltak, amikor Kylian Mbappéhoz vagy Karim Benzemához került a labda, a németek elleni müncheni találkozón pedig egy részük homofób dalokat énekelt. (Via M4Sport)

*Pontosítás: Az UEFA utólagos értelmezése szerint a világbajnoki selejtezők a FIFA égisze alatt zajlanak, így azokra nem vonatkozik a büntetés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.