Karácsony Gergely: Az adófizetőkön élősködő gazdagoknak biztosan nőni fog az adójuk

belföld
2021 július 09., 07:29

„Igen, nekik, az adófizetők pénzén élősködő gazdagoknak biztosan nőni fog az adójuk. Lesz Tiborcz-adó és Mészáros-adó is, a multiktól is többet várunk, ahogy arról több mint 120 OECD-ország megállapodott, kivéve persze a Fidesz-kormányt, amely továbbra is a kiváltságokat védi” - ezzel reagált Karácsony Gergely arra, hogy a kormánypárti média az utóbbi napokban adóemeléssel, sőt egyenesen adóterrorral kezdte riogatni az embereket.

Karácsony Gergely
photo_camera Karácsony Gergely Fotó: botost/444.hu

Facebook-posztjában a főpolgármester kitér arra is, hogy a milliós fizetéssel rendelkezőktől - az állami szférában is - többet várnak majd, és botrányosnak tartja, hogy a fennálló adórendszer szerint egy ápolónőtől ugyanannyit szed vissza az állam, mint egy bankigazgatótól. Igazságos gazdaságpolitikát ígér, ahol „az 1 százalék többet fog beadni a közösbe, hogy a 99 százaléknak több jusson.”

Nyomatékul, hogy az Orbán-kormány adópolitikája mennyire torz, egy ábrát is mellékelt arról, hogy amellett, hogy Magyarországon vonják le a legtöbb adót és járulékot a minimálbérből, itt a legmagasabb az ÁFA is Európában.