A magyar külügyminiszter lemunkásőr-besúgózta az UEFA-t

érdekes adat
2021 július 10., 08:16

"Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése."

- írta a magyar külügyminiszter szombat reggel a Facebook-oldalára magyarul, miután az Európai Labdarúgó Szövetség három zártkapus meccsre büntette a magyar válogatottat a szurkolók viselkedése miatt. A döntés a vb-selejtezőkre amúgy nem vonatkozik. Szijjártó Péter szerint az UEFA azt üzeni, hogy

"himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de teltházas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont. Az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!"