Bocsánatot kért a tokiói hotel a csak japánoknak és csak külföldieknek fenntartott liftek miatt

olimpia
2021 július 12., 10:10

Botrányt kavart egy elegáns tokiói hotel azzal, hogy külön lifteket jelölt ki a helyi és a külföldi vendégeinek a koronavírus-járvány berobbanásától való félelmében. A liftajtókra ugyanis a “csak japánoknak” és a “csak külföldieknek” feliratok kerültek.

A japán fővárosban hétfőtől rendkívüli állapot lépett érvénybe, a hatóságok ugyanis attól tartanak, hogy az olimpia miatt az országba tízezerszámra érkező külföldiek még jobban berobbanthatják a covid terjedését.

Az Akasaka Excel Hotel Tokyu egyik vezetője azt mondta a Reutersnek, hogy ők csak az olimpiai szervezőbizottság irányelveit próbálták követni, amikor ezzel a módszerrel próbálták elkülöníteni az olimpia miatt érkezett vendégeket a japán utazóktól. A szállodás azt állította, hogy nem akartak diszkriminálni a feliratokkal.

A slusszpoén az, hogy bár bocsánatot kértek és leszedték a feliratokat, maga a származás szerinti liftszétválasztás a jelek szerint érvényben fog maradni. A Reutersnek nyilatkozó szállodás ugyanis azt mondta, hogy világosan próbáltak fogalmazni, de ezzel csak félreértést okoztak, így most arról egyeztetnek a szállodalánc vezetésével, hogy a továbbiakban milyen kifejezést használjanak a feliratokon.