Bencsik András: A sátán átvette az uralmat Nyugat-Európában

filozófia
2021 július 13., 06:58

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője magyarázatot talált az Európában zajló folyamatokra. A Sajtóklub című műsorban számolt be a felismerésről, ami után hívő emberként összeállt neki a kép.

„Úgy tűnik nekem, hogy a sátán átvette az uralmat Európában, és mindent tönkre akar tenni, ami a természetes, klasszikus isteni rendet szolgálja” - mondta a polgári-konzervatív közíró.

A felismerés apropója, hogy az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta a határozatot, ami elítéli a magyar kormány homofóbbá módosított pedofiltörvényét. Bencsik szerint ugyanakkor homofóbiáról szó sincs a törvény esetében, és nem érti, „miért akarják megrontani a civilizációt” a törvény elítélésével és más lépésekkel, például az abortusz engedélyezett határidejének kitolásával.

Saját bevallása szerint nem talált más magyarázatot, mint azt, hogy a sátán átvette az uralmat Nyugat-Európában.

A főszerkesztő azt mondta, az teljesen mindegy, hogy ki jeleníti meg és ki szolgálja a sátánt, a lényeg, hogy minden lépésükkel „meg akarják törni azokat, akik ragaszkodnak a normális életvitelhez”. A magyar kormány intézkedései elleni fellépést ebben az olvasatban azt jelenti, hogy ki akarják kergeti a magyarokat abból az „ideológiai terror alatt lévő barakkból”, ami ma Nyugat-Európa.

Az idézett rész itt tekinthető meg.