Elhagyja az országot a Meseország mindenkié című könyv szerkesztője

belföld
2021 július 13., 09:16

Amúgy is már egy éve tervezte elhagyni Magyarországot Nagy Boldizsár, a Meseország mindenkiért című gyerekkönyv szerkesztője, de a könyv megjelenése után halálos fenyegetést is kapott, és végül úgy döntött, elhagyja az országot, nyilatkozta a Reutersnek.

A melegség elfogadásáról szóló könyvet Dúró Dóra, a Mi hazánk mozgalom elnökhelyettese darálta le, amivel több fideszes politikus is egyetértett, aztán néhány hónappal később meg is született a pedofilellenesnek mondott homofóbtörvény, ami kifejezetten tiltja az „LMBTQ propagandát” terjesztő könyveket.

A 24.hu megkérdezte Nagy Boldizsárt, hogy a törvénynek van-e köze ahhoz, hogy elköltözik Magyarországról, de azt válaszolta, hogy nincs.

„Mostanára találtuk meg a házat, de már több mint egy éve terveztük. Persze politikai okok miatt elsősorban, mert nem érezzük magunkat biztonságban itthon. De szeretnénk tovább folytatni azt a munkát, amit itthon elkezdtünk és csinálunk, csak nem feltétlenül Magyarországról. Nem arról van szó, hogy meg vagyunk félemlítve, így elhúzunk és abbahagyjuk, csak szeretnénk fizikailag máshol lenni

– mondta Nagy a 24.hu-nak