Koronavírus-számok Magyarországon 9/16/2021
Elhunytak + 4 Σ 30 118
Kórházban + 36 Σ 343
Fertőzöttek + 458 Σ 816 680
Tesztek + 15 682 Σ 6 753 395
Oltottak + 3 885 Σ 5 850 887
A legújabb trendek

Görögországban csak az oltottak mehetnek be az éttermekbe és kulturális rendezvényekre

július 13., kedd 4:14

Görögországban csak a koronavírus ellen beoltott emberek mehetnek be az éttermek zárt tereibe és a kulturális rendezvényekre, jelentette be Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök hétfőn Athénban.

Ez az intézkedés annak a kormányzati stratégiának a része, amellyel oltakozásra igyekeznek serkenteni a lakosságot.

A görög miniszterelnök egyben közölte, hogy kötelezővé teszik az oltást az egészségügyi ágazatban, illetve az idősápolásban dolgozók számára, akiket máskülönben felmentenek a munkavégzés alól. A jövőben kiterjesztik az oltási kötelezettséget a sorkatonákra is.Franciaországban egyébként szintén kötelezővé tették az oltást az egészségügyi dolgozók számára.

„Nem fogjuk ismét lezárni az országot egyesek hozzáállása miatt” - hangsúlyozta Micotákisz az állami televízióban. Aláhúzta, hogy a kórházak intenzív osztályain kezelt páciensek 99 százalékát nem oltották be.

Kiemelte, hogy Görögország, más államokhoz hasonlóan, a koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsának és a be nem oltott embereknek a kettős kihívásával néz szembe. „Ebben az értelemben nem Görögország, hanem a be nem oltott emberek vannak veszélyben” - tette hozzá.

Az utóbbi tíz napban ismét megugrott a fertőzöttek száma a járványügyi korlátozások lazítása miatt. Az elmúlt két hétben Görögországban százezer lakosra átlagosan hetven koronavírus-fertőzött jutott. A csaknem 11 millió lakosú dél-európai országban a járvány kitörése óta 440 872 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 12 778-an hunytak el a kórban. (MTI)