Soron kívüli vizsgálatot rendelt el Kásler a zalai kórház traumatológusainak felmondása miatt

Egészségügy
2021 július 13., 09:00

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai ellátás jelenlegi helyzete miatt, írja a hvg.hu az Emmi közleménye alapján.

A Zala megyei kórházban június végén hét traumatológus adta be a felmondását, mert „sérelmezték az ügyeleti díjak számukra alacsony mértékét”, ezzel pedig gyakorlatilag megszűnt a traumatológiai ellátás a zalai kórházban, bár az intézmény állítása szerint az ellátás továbbra is biztosított.

Az Emmi a keddi közleményében azt állítja, hogy a megegyezés érdekében az ügyeleti díjakat intézmény vezetői jelentősen megemelték, de ennek ellenére a felmondás alatt álló traumatológusok újabb követelésekkel álltak elő.

„A kórház menedzsmentje megvizsgálta e követeléseket, és megállapította, hogy az újabb elvárásaik nélkülöznek minden szakmaiságot, teljesítésük jogszerűen nem lehetséges. Miután a traumatológiai osztályon dolgozó orvosok nem engedtek, lezárták a tárgyalásokat, az intézménnyel együttműködni nem kívánó traumatológusok felmondását elfogadták” - írják.