Nincs titkolózás, úgy tették közzé, hogy ki nyert támogatást e-autóra, hogy mindenki látja az összes nevet és összeget

gazdaság
2021 július 20., 08:44

Az érdeklődést tekintve nagy siker volt idén május közepén az Innovációs Minisztérium elektromosautó-támogatási pályázata: már az első órában annyi pályázat érkezett be a kocsinként maximum 2,5 millió forintos állami támogatásra, hogy szinte azonnal háromszorosára emelték a kiosztható, egymilliárd forintos keretösszeget. A pályázat eredményét most hirdették ki, kevesebb sikerrel.

Olvasónk, Gergely hívta fel a figyelmünket arra, hogy a minisztérium tulajdonában lévő, IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. nevű cég milyen formában tette közzé az eredményt:

Kitettek a netre egy táblázatot, amiben szabadon böngészhető az összes győztes neve, illetve elolvasható hogy ki mekkora összeget nyert. (A kiírás szerint ötszemélyes autó esetén 12 millió forint vételárig maximum annak fele, de legfeljebb 2,5 millió forint, 12 és 15 millió forint között maximum 1,5 millió forint támogatás volt elnyerhető.)

A GDPR-szempontból bátornak tűnő megoldás révén az is megtudhatja, hogy Csisztu Zsuzsanna második keresztneve Zenóbia, aki a bulvársajtóból esetleg nem ismerte ezt az információt. Valamint azt, hogy 1238 magánember és jogosult szervezet pályázott, akik közül csak négyen nem nyertek, de ebből a négyből az egyik egy Ujhelyi István nevű pályázó volt, ezért megkérdeztem az ismert MSZP-s EP-képviselőt, hogy róla van-e szó. Nem, nem róla van szó, nem ő a ritka peches Ujhelyi.