Schmid Julia: A terv az volt, hogy a tokiói játékok után beoltatom magam

olimpia
2021 július 20., 05:11

Napokkal ezelőtt derült ki, hogy a szlalom kajak-kenuban visszaosztott kvótával rendelkező Schmid Julia visszalép az olimpiától a kötelezően előírt Covid-oltás miatt. Arról, hogy mi volt a pontos ok, Schmid a Blikknek beszélt, a kérdésre pedig, hogy oltásellenes, nemmel válaszolt: „Egy bécsi klinikán dolgozom állatorvosként, tisztában vagyok vele, mennyire fontos a vakcina.”

Elmondta, hogy viszonylag későn szerezte meg a kvótát, sok versenyen vett részt, és amikor már lett volna lehetősége oltatni, migrénes fejfájása volt, hányt és ágyhoz volt kötve.

Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem tette kötelezővé a vakcina beadását, és ekkor még a MOB-nál sem volt szó erről, július elején nyugodtan utaztam el Japánba edzőtáborozni. A terv az volt, hogy a tokiói játékok után beoltatom magam” – mondta Schmid, csak aztán július 9-én, két héttel a megnyitó előtt a MOB kötelezővé tette a vakcinát.

„Nem értettem ezt a döntést. Hét nappal a viadal előtt kaphattam volna meg az első adagot, amiről tudjuk jól, még nem biztosított volna semmilyen védettséget az olimpia idejére, Viszont, a mellékhatások veszélyeztethették volna a szereplésemet, én pedig ezt nem akartam kockáztatni.”