Hihetetlen: Schmid Julia visszalép az olimpiától a kötelezően előírt Covid-oltás miatt

olimpia
2021 július 17., 15:32

Még el sem kezdődött az olimpia, máris megérkezett a torna egyik legmegdöbbentőbb magyar vonatkozású híre: szombaton a MOB közleményt adott ki arról, hogy lemondta a tokiói utazást a szlalom kajak-kenuban visszaosztott kvótával rendelkező Schmid Julia.

Schmid Julia
photo_camera Schmid Julia Fotó: canoeicf.com

Schmid azután döntött így, hogy július 9-én a MOB elnökség egyhangúlag úgy határozott: csak olyan sportoló vehet részt az olimpián a magyar csapat tagjaként, aki védett Covid-19 ellen.

„Ezt követően a szlalom kajakban visszaosztott kvótával rendelkező Schmid Julia jelezte, hogy lemond az olimpiai indulásról, így a Magyar Olimpiai Bizottság visszavonja nevezését a július 28-án kezdődő versenyre”

– áll a MOB szombati közleményében.

Az osztrák származású, 33 éves Schmid visszalépése annál inkább váratlan, mert ő lehetett volna az első sportoló, aki képviseli Magyarországot szlalom kajak-kenuban.

A kajak szövetséget vezető Schmidt Gábor májusban azt nyilatkozta: abban bíznak, hogy a mezőnyben évek óta stabilan teljesítő Schmid indulása nagy lökést ad majd a sportolónak személyesen, és egyben az egész magyar szlalom kajak-kenu szakágnak egyaránt.

Schmid hiányában a magyar olimpiai csapat 173 taggal kezdi meg szereplését pénteken Tokióban.