Tömeges lövöldözésre készült egy magát incelnek nevező férfi

bűnügy
2021 július 22., 13:47

A 21 éves Tres Genco a hatóságok szerint 2019 illetve 2020 között egy írásában úgy fogalmazott, „gyűlöletből, féltékenységből és bosszúból” fog „lemészárolni” nőket. 2020 júniusában fogták el a hatóságok, ha bűnösnek találják, életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat. Tárgyalását július 23-án tartják.

Genco saját magát incelnek nevezi, ami az involuntarily celibate kifejezés rövidítése, és olyan embereket takar, akik nem saját akaratukból élnek cölibátusban, hanem egyszerűen csak nem fekszik le velük senki. A hatóságok szerint Genco tagja volt egy „főleg férfiakból álló online társaságnak, akik közösen gyűlölik a nőket”. Úgy tudni, Genco korábban egy narancslével megtöltött vízipisztollyal lőtt rá nőkre egy egyetemi lányszövetségben, hasonlóan Elliot Rodgerhez, aki ugyanezt tette, mielőtt 2014 májusában megölt hat embert, 14 másikat pedig megsebesített egy kaliforniai egyetemen.

A hatóságok jelentése szerint Genco 3000 ember megölését tervezte, illetve 2019 végén részt vett egy katonai kiképzésen is. Emellett online keresett rá ohiói egyetemi szövetségekre, beszerzett egy golyóálló mellényt, egy kapucnis pulcsit „bosszú” felirattal, illetve lőszereket. Online olyanokra is rákeresett, hogy „hogyan tervezzek meg egy lövöldözést”, illetve „mikortól számít kísérletnek egy bűncselekményre való felkészülés”. (Independent)