Lemondta a Honvéd stadionavató meccsét a Villareal

2021 július 23., péntek 17:00

Pozitív koronavírustesztek miatt a spanyol Villarreal labdarúgócsapata lemondta az új Bozsik Aréna szombati avatómérkőzését a Budapest Honvéd ellen. Az Európa-ligát megnyerő spanyol csapat pénteken közölte: a gárdánál két játékos tesztje lett pozitív, őket elkülönítették, de mivel társaikkal és a stábtagokkal is szoros kapcsolatban voltak, elővigyázatosságból úgy döntöttek, hogy lemondják a soron következő három felkészülési meccsüket

A Villarreal a kispesti fellépést követően hétfőn a Dinamo Kijevvel, szerdán a Dárdai Pál edzette Herthával játszott volna az ausztriai edzőtáborban, amelyet ugyancsak lemondtak. A csapat így otthon készül tovább, és a vezetők abban bíznak, hogy jövő szombaton már a francia Olympique Marseille-nél vendégeskedhetnek.

A Honvéd az este folyamán honlapján közleményben jelentette be: sajnálattal értesült arról, hogy a Villarreal koronavírusos esetek miatt lemondta a szombati stadionavató mérkőzést. Hozzátették:

mindenképpen szeretnének szombaton meccset rendezni, és ezzel kapcsolatosan további információkat ígértek.
A régi kispesti stadiont 2019 február közepén kezdték el bontani, és egy hónappal később már sor került az ünnepélyes alapkőletételre. A stadion idén tavaszra már elkészült: márciusban, a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon három csoportmérkőzését is itt játszották. A Budapest Honvéd viszont eddig még nem játszott a stadionban, két és fél évig az MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban volt albérlő. Ha mégsem sikerül összehozni a szombati stadionavatót, akkor jövő szombaton, az OTP Bank Liga első fordulójában a Debrecen VSC elleni meccs lesz az első, amit a Honvéd az új stadionjában játszik. (MTI)