A Fővám térnél találkozott össze a Pride a maroknyi ellentüntetővel

POLITIKA
2021 július 24., 14:47

A Fővám térnél, a Szabadság híd előtt összetalálkozott a Pride menete az ellentüntetőkkel. Nemhogy nagy, leginkább semmilyen balhé nem lett belőle, az ellentüntetőkkel tartó tudósítónk beszámolója szerint a rendőrség a menet útvonalától messze, a híd lábánál kordonozta el az ellentüntetőket, akik így is lelkes mocskosprájdozással és gyurcsánytakarodjozással fogadták a menetet - hogy ez utóbbira mi volt az apropó, azt tán ők maguk se tudják.

photo_camera A töntetés eleje már át is ért a Szabadság hídon Fotó: Kovács Betti

Mindenesetre ez utóbbi kiabálást még a Pride menetével tartó tudósítónk is kihallotta, bár más nagyon nem jutott el a menetig. Az ellentüntetőkkel tartó tudósítónk beszámolója szerint a bekiabálásokra a menet sikongatással és integetéssel válaszolt.

Budaházy György közben tudósítónk beszámolója szerint rendőri intézkedést követel, nyilván ő is osztja Gaudi-Nagy Tamás jogértelmezését, aki az ellentüntetők egyik csoportjának gyülekezőjén arról értekezett, hogy az új törvény homofób alapján az ő értelmezésében el kell venni a gyereket azoktól, akik a gyerekükkel vonulnak a Pride-on. Ott arra biztatta követőit, hogy készítsenek róluk fényképeket, és jelentsék fel őket. Ez az adott körülmények között amúgy lehetetlen.

A Felvonuláson amúgy sok ezer fiatal mellett - a tömeg javát huszonévesek és harmincasok alkottják - idén is több munkáltató képviselteti magát munkavállalóival. Ők valamennyien a Nyitottak vagyunk egymásra nonprofit szervezet kezdeményezésére csatlakoztak a felvonuláshoz. Kezdeményezésükhöz honlapjuk szerint több mint ezer vállalkozás csatlakozott már.

UPDATE 16:56: Csak hogy érzékeltessük a két tüntetés méretét: tudósítóink beszámolói szerint a hídról csupán ötven fősnek tűnik a Budaházy féle tüntetés, miközben a Pride menetének eleje már az Erzsébet hídnál jár, a vége pedig még nem ért fel a Szabadság hídra.