A szervezők szerint az idei volt Magyarország eddigi legnagyobb Pride felvonulása

POLITIKA
2021 július 24., 18:17

A Budapest Pride szervezőinek közleménye szerint az idei felvonulásuk volt az eddigi legnagyobb Magyarországon. Tájékoztatásuk szerint "minden várakozást felülmúló harmincezres tömeg vett részt" a rendezvényükön. "“Az elmúlt heteket, hónapokat meghatározta a Fidesz-KDNP kormány végletekig fokozott homofób, transzfób, kirekesztő és gyűlöletkeltő kampánya. Annak ellenére, hogy 2020 tavasza óta jogi- és politikai eszközökkel is offenzívát folytatnak az LMBTQ közösség ellen, annak ellenére, hogy a kormányzati média készséggel tolmácsolja ezeket a félrevezető, manipulatív propaganda üzeneteket, a mai napon, a 26. Budapest Pride Felvonulás végén bebizonyosodott, hogy Magyarország nem kíván részt venni ebben a színjátékban.” - idézték szóvivőjüket, Majercsik Jocót.

Közleményükben azt írják, hogy "[a] szélsőjobboldali ellentüntetők sem hozták a papírformát: három helyen tartottak magas kordonokkal körbevett ellentüntetéseket, a három helyszínen jelen lévő hőbörgők összesített száma sem haladta meg a 100-at", hozzátéve, hogy "[a] legtöbb felvonuló észre sem vette a szélsőjobboldali csoportokat, annyira eltörpültek az óriási vonuló tömeg mellett".

A Pride közleménye szerint az idei menetben "rekordszámú diplomata vett részt", és "hat különböző frakcióból érkező EP-képviselő".