Pegasus-botrány: hétfőre tüntetést szervez a Momentum

POLITIKA
2021 július 25., 15:34

Hétfő este 6 órára tüntetést szervez a lehallgatási botrány miatt a Momentum - jelentette be Facebook oldalán a párt elnöke, Fekete-Győr András. A párt a Terror Háza elé várja a tüntetőket, mert, mint a pártelnök írja, az ellenzéki politikusok és kormánykritikus újságírók lehallgatása "az elmúlt tíz év legsötétebb ügye, amibe a kormánynak bele kell buknia".

link Forrás

Szintén hétfőre hívta össze az izraeli kémprogram használatát tárgyaló ülését a az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, Az LMP vasárnap kiadott közleménye szerint pedig

a kormány felelősségének beismerésével érne fel, ha a Fidesz nem venne részt az ülésen. Márpedig Gulyás Gergely kormányinfón tett nyilatkozatai alapján arra lehet számítani, hogy a fideszesek nem lesznek ott, mert "hisztériakeltésnek" tekintik a Pegasus-ügyet.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke elmondása szerint az ellenzék azért kezdeményezte a parlamenti testület összehívását, hogy kiderüljön, kik és milyen célból használták a kémszoftvert az elmúlt években több száz magyar állampolgár, köztük független újságírók, ellenzéki politikusok, közéleti szereplők lehallgatására. Azt is tudni szeretnék, hogy jelenleg is folynak-e lehallgatások a kémszoftverrel.