Ezüstérmes lett Siklósi Gergely párbajtőrben

Ezüstérmes lett Siklósi Gergely párbajtőrben.

Döntőbe jutott a 4x100 méteres magyar férfi gyorsváltó úszásban

Verrasztó Dávid hajszállal maradt le a dobogóról férfi 400 vegyesen, a nőknél a címvédő Hosszú Katinka 5., a fiatal Mihályvári-Farkas Viktória 6. lett.

Péni István 5. lett a férfi sportlövők 10 méteres versenyén.

A cselgáncsozó Pupp Réka is ötödik lett.

A férfi pólósok kikaptak Görögországtól.

2021 július 25., 16:10

Siklósi :Nagyon szép lett volna, ha a világbajnokit követi egy olimpiai arany, de így marad motiváció és nyomhatjuk tovább

Az elveszített döntő utáni nyilatkozatából az látszik, hogy tud örülni az ezüstnek.

2021 július 25., 15:22

Vereséggel kezdett Tokióban a csupa NBA játékosokból álló amerikai kosárválogatott

Első mérkőzésén kikapott Franciaországtól a tokiói olimpia vasárnapi versenynapján a címvédő amerikai kosárlabda-válogatott. Az NBA-válogatottnak is tekinthető amerikai csapat három tagja kedden még az NBA döntőjében játszottak, és csak egy napja érkeztek meg Tokióba. Mégis egyikük, az NBA-bajnok Milwaukee Bucks játékosa, Jrue Holiday játszott a legjobban a franciák ellen, 18 pontot dobott. Ez sem mentette meg viszont az amerikai csapatot, amely végül 83-76 arányban kapott ki a franciáktól.

Az amerikai férfi kosárlabda válogatott 2004 óta nem kapott ki az olimpiai játékokon.

Bam Adebayo és Evan Fournier az amerikai és francia kosárlabda válogatott meccsén.
photo_camera Bam Adebayo és Evan Fournier az amerikai és francia kosárlabda válogatott meccsén. Fotó: NED DISHMAN/Getty Images via AFP

A meccs legeredményesebb játékosa a szintén az NBA-ben, a Boston Celticsben játszó Evan Fournier lett, aki 28 pontos szerzett. A B csoportban a riói bronzmérkőzést egy ponttal elvesztő ausztrálok főként a San Antonio Spurst erősítő Patty Mills 25 pontjával verték Nigériát, amely náluk is több - nyolc - NBA-játékossal állt ki. Az amerikai válogatott közvetlenül az olimpia előtt mindkét csapattal játszott felkészülési meccset, és mindkettőt el is vesztette.

2021 július 25., 14:34

Rászólt a NOB az olimpikonikra, hogy ne ölelgessék egymást

Miután az úszóversenyek éremátadó ceremóniáin elszabadultak az érzelmek, a 4-szer százas vegyes váltó érmes csapatainak 12 tagja is öleléssel gratulált egymásnak és a 400 vegyes arany és ezüstérmese is ölelkezett a dobogón, a NOB figyelmeztetést adott ki, hogy az ilyen kontaktus bizony tilos.

Chase Kalisz és Jay Litherland amerikai úszók ölelése volt az egyik, amelyik kiverte a biztosítékot a NOB-nál.
photo_camera Chase Kalisz és Jay Litherland amerikai úszók ölelése volt az egyik, amelyik kiverte a biztosítékot a NOB-nál. Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP
2021 július 25., 14:27

Egy góllal kikapott nyitómeccsén a női kézi válogatott

Szoros meccsen, egyetlen góllal vesztettek a magyar női kézisek, a francia válogatott végül 30-29-re nyert. Elek Gábor szövetségi kapitány a meccs után azt mondta, "egy kicsit több hittel talán meglehetett volna most ez a meccs. Volt, ami működött, és volt, ami nem, mert itt a végén már mindent megpróbáltunk, de azt gondolom, hogy ebből az egészből erőt meríthetünk. A franciák sem gondolták volna talán előzetesen, hogy így fognak örülni annak, hogy meg tudtak verni minket."

photo_camera Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

A magyar válogatott a következő meccsét a brazilok ellen játssza majd kedd hajnalban.

2021 július 25., 13:20

Íme Siklósi döntője

A Eurosport videója a párbajtőr döntőjének keserű pillanatairól:


2021 július 25., 13:13

Magyarország a 9. az olimpiai éremtáblázaton a második nap végén

Vasárnap délután (japán idő szerint késő este) már csak különböző csapatsportok csoportmérközéseit játszák, döntőket már nem. Így kialakult a második napi éremtábla, amelyen a 9. helyen állunk Tunéziával holtversenyben a két vivó medál, Szilágyi Áron aranyérmének és Siklósi Gergely ezüstjének köszönhetően.

2021 július 25., 12:55

Közben elkezdődött a magyar-francia női kézimeccs

10-11 az állás a franciáknak 24 perc után.

photo_camera Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP
photo_camera Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP
2021 július 25., 12:35

Siklósi Gergely ezüstérmes férfi párbajtőrben

A döntőben a francia Cannone győzte le 15-10-re. Jobban kezdett a francia, de Siklósi az első harmad végén még egyenlíteni tudott. Aztán fokozatosan húzott el a francia, a második harmad végén még egy lábszúrássalis meglepte Siklósit, azzal lett 14-9, majd a harmadik harmad elején megszerezte a 15. pontját is.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP
2021 július 25., 12:33

A francia vezet 14-9-re a második harmad után a párbajtőr-döntőben

Az egész nap remekül vívó Siklósi nem tud mit kezdeni Cannone-nal. Innen már csoda kellene az aranyhoz.

2021 július 25., 12:24

A párbajtőr-döntő első három perce után

Siklósi-Cannone 4-4. Technikai probléma miatt később csúszva indult a döntő. A közjáték után a francia kezdett jobban, de a magyar vívó egyenlíteni tudott.

Cannone támadja SIklósit az első három perc során.
photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP
2021 július 25., 12:15

Döntős a 4x100 méteres magyar férfi gyorsváltó

A Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összetételű négyes 3:12.73 perces idejével a hatodik helyen került a fináléba. A döntőt magyar idő szerint hétfőn 5.05 órakor rendezik.

Forrás: Eurosport

Németh Nándor bejutott az elődöntőbe 200 méter gyorson, eddigi egyéni legjobbját (1:46.79) hat tizeddel megjavítva, 1:46.19 perces idővel összesítésben a 12. helyről várhatja a folytatást. Kozma Dominik ezzel szemben legjobbjától (1:45.54) messze elmaradva, 1:48.87 perccel a 28. helyen fejezte be a versenyt.

Telegdy Ádám és Bohus Richárd sem jutott tovább 100 méter háton. Telegdy 54.42 másodperces idejével összesítéseben a 29. helyen végzett, míg Bohust kizárták előfutamából.

photo_camera Középen Milák Kristóf Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Burián Katalin a 18. helyen végzett, így nem jutott tovább 100 méter háton

Négyszáz gyorson Késely Ajna tizedik helyen végzett, így nem jutott be a szám fináléjába.

2021 július 25., 12:07

Sárosi Laura is kikapott tollasban az első meccsén

Ez ugyanúgy papírforma, mint a férfiaknál Krausz Gergely veresége. Sárosi a korábbi világbajnok Ratchanok Intanon ellen lépett pályára, és két szettben veszített. A magyar versenyző kedden a malajziai Soniia Cheah ellen játszik a csoportkörben.

2021 július 25., 11:03

A francia Romaine Cannone lesz Siklósi ellenfele a döntőben

A másik elődöntőben legyőzte az ukrán Igor Reizlint, így Romaine Cannone vívhat Siklósi Gergellyel a férfi párbajtőr döntőjében.

Romain Cannone
photo_camera Romain Cannone Fotó: MOHD RASFAN/AFP

Mindketten 1997-ben születtek és mindketten 15:10-re verték az elődöntőbeli ellenfelüket, de csak Siklósi Gergely őrmester a honvédségnél, hisz a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportolója.

2021 július 25., 10:18

Siklósi Gergely bejutott a párbajtőr döntőjébe

Az Andrea Santarelli ellen vívott elődöntő 15:10-es eredménnyel zárult.

Az asszó első fele kiegyenlített volt, a második harmadban egy egész perc eltelt anélkül, hogy pontot szerzett volna a két párbajtőrös. Az olasz a passzivitás miatt kártyát is kapott. A harmadik három percben aztán Siklósi ellépett egészen 10 pontig, ahova Santarelli ismét felzárkózott.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Alig több, mint egy perccel a vége előtt Siklósi újra előnyt szerzett. Santarelli zavarodottságát kihasználva végül 10 másodperccel a cége előtt szerezte meg győztes találatát.

Forrás: Eurosport

2021 július 25., 09:44

Vadnai Benjamin szerepelt a legjobban a magyarok közül a tokiói olimpia vitorlásversenyeinek első napján

A többszörös korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmes Vadnai a Laser Standard első futamában hetedik helyen ért célba a 35 fős mezőnyben. A második részversenyt elhalasztották. A 2019-es előolimpián ugyanitt bronzérmes Érdi Mária (Laser Radial) a 19. és 18. helyen futott be, ezzel összetettben a 19. a 44 versenyző között. A szörfös Cholnoky Sára - aki Vadnaihoz és Érdihez hasonlóan második olimpiáján szerepel - mindhárom vasárnapi futamban a 27., azaz utolsó helyen végzett. Ahogy Érdi Máriának, neki sem kedvezett, hogy egész nap gyenge szél fújt. Hétfőn Laserben megint két futamot rendeznek, míg a szörfösök háromszor szállnak vízre. (MTI)