A Fidesz képviselői megakadályozták, hogy Pintér Sándornak beszélnie kelljen a lehallgatási botrányról a nemzetbiztonsági bizottságban

bűnügy
2021 július 26., 08:25

Pontosan az történt a nemzetbiztonsági bizottság Pegasus-ügyben összehívott hétfő délelőtti zárt ülésén, amire előzetesen számítani lehetett. A titkosszolgálatokat felügyelő Pintér Sándor belügyminiszter, akit a testület ellenzéki tagjai kérdezni szerettek volna a megfigyelési ügyről, megjelent ugyan, mégsem kellett beszélnie. A bizottság fideszes tagjai ugyanis távol maradtak, így az ülés határozatképtelen volt.

A kormány ezzel kerülte el, hogy Pintérnek válaszolnia kelljen arra, hogy a kormány megvásárolta-e a Pegasus nevű, mobiltelefonokat meghekkelő izraeli kémszoftvert - amit tagadni eddig sem tagadott a miniszter -, illetve hogy valóban használták-e az eszközt újságírók, ellenzéki politikusok és civil aktivisták megfigyelésére.

Arról, hogy milyen parlamentáris eszközök maradtak a megfigyelési ügy feltárására, nemsokára beszélünk Stummer Jánossal, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökével. A témában ma, hétfőn tart tüntetést a Momentum.