Balog Zoltán: A homoszexuális hajlamot nem minősítjük, a homoszexuális kapcsolatot viszont nem tudjuk elfogadni

POLITIKA
2021 július 26., 07:06

A Népszavának adott interjút Balog Zoltán, egykori fideszes miniszter, akit azóta református püspöknek neveztek ki. Balog 2010 előtt a parlament emberi jogi bizottságát vezette, ezért kérdezték az interjúban a közelmúltban elfogadott homofób törvényről is, mely révén a kormány össze próbálja mosni a homoszexualitást a pedofíliával.

Arra a kérdésre, hogy hogyan értékeli a törvényt, Balog elmondta:

„Egyházunk már jóval korábban, 2004–ben kiadott egy állásfoglalást, amely a Biblia és a hitvallási irataink alapján kifejti, mit gondolunk házasságról, szexualitásról, homoszexualitásról, a gyermekek védelméről. A homoszexuális hajlamot nem minősítjük, a homoszexuális kapcsolatot viszont nem tudjuk elfogadni. Az Úristennek és tanítványainak gyűlölniük kell a bűnt, de szeretniük kell a bűnöst.”

A volt miniszter elmondta azt is, hogy sajnos olyan szomorú világ alakult ki, hogy a politikának mindig szüksége van ellenségképre, de ő még mindig a 2002-es szlogenhez tartja magát, azaz hogy hisz a szeretet és az összefogás erejében.

Balog azzal nem ért egyet, hogy a törvény összemosná a pedofíliát a homoszexualitással, hiszen ő csak azt olvassa a törvény szövegében, hogy a 18 éven aluliak körében korlátok közé szorítja a homoszexualitás népszerűsítését, és ezzel ő teljes mértékig egyetért.

Az egykori miniszter ezután kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem tartozik a közvéleményre, hogy jó viszonyban van Orbán Viktorral, majd közölte azért, hogy nem titok, hogy a közélet és kulturális élet számos ismert szereplőjével mély beszélgetéseket szokott folytatni hitbéli kérdésekről, és közéjük tartozik Orbán Viktor is.