A tornasport szupersztárja, Simone Biles azért szállt ki a csapatversenyből, mert mentálisan nem bírta a nyomást

olimpia
2021 július 27., 16:12

Nem lehetett tudni, mi volt az oka, hogy az olimpián a női tornászok csapatversenyének döntőjében az első gyakorlata után a csapatorvos kíséretében az amerikaiak legnagyobb sztárja, Simone Biles az öltözőbe ment, ahonnan már átöltözve jött vissza, és Jordan Chiles állt be helyette.

Simone Biles a női csapaddöntőn, ahol visszalépett
photo_camera Fotó: LOIC VENANCE/AFP

A 24 éves, 19-szeres világbajnok, 4-szeres olimpiai bajnok maga vetett véget a találgatásnak. Azt nyilatkozta, hogy mentálisan nem bírta el a nyomást. A verseny előtt megpróbált megküzdeni a démonjaival, de nem tudta legyőzni őket. Mint mondta, azt tette, amit tennie kellett, nem azt, amit a világ elvár tőle. Csak szívás, hogy ez az olimpián történt.

Biles már az egyéni összetett verseny vasárnapi selejtezőjén sem volt csúcsformában. Felemáskorláton például csak a nyolcadik helyen került a döntőbe.

Azt mondja, hogy az őt körülvevő felhajtás miatt hatalmas nyomást érzett magán, miközben a teremben nem bízott eléggé magában, az első gyakorlata pedig rossz volt. (Soha nem kapott olyan kevés pontot ugrásra, mint most.) Tartott attól is, hogy megsérül.

Biles felöltözve visszatért a terembe és szurkolt a társainak, de ez kevés volt. Kiválása után az oroszok nyerték meg a csapatversenyt, megszakítva ezzel az amerikaiak tíz éve tartó dominanciáját világbajnokságokon és olimpiákon.

photo_camera Fotó: ALEXEY FILIPPOV/Sputnik via AFP

A pódiumon nem tűnt összetörtnek, még mókázott is a helyére beugró Jordan Chilesszel.

photo_camera Fotó: ALEXEY FILIPPOV/Sputnik via AFP

Azt viszont nem tudja, hogy csütörtökön ott lesz-e az egyéni összetett döntőben. Egészen pontosan azt mondta, hogy nem biztos abban, hogy versenyezni fog még Tokióban, ami inkább azt jelezi, hogy aligha. (NYT)