Romló adatok

járvány
2021 július 27., 07:10
link Forrás

Hirtelen megugrott a covidbetegséggel kórházban kezeltek száma, a hétfőn jelentett 55 után az operatív törzs legfrissebb, keddi jelentése szerint már 73-an vannak. A 18 fős emelkedés százalékosan igen sok, majdnem harmadával többen szorultak hétfőn kórházi ápolásra, mint a hétvégén. A gépi lélegeztetésre szorulók száma is nőtt, jelenleg 11-en vannak.

link Forrás

A számok azért azt is jelzik, hogy jelenleg nagyon alacsony szinten terjed, de terjed a járvány. Ahogy a hétvégén, úgy hétfőn is több új fertőzöttet azonosítottak, mint hét nappal korábban, bár a növekedés e tekintetben sokkal kisebb mértékű, mint a kórházi ápolásra szorulók esetén. Kedden 26 új fertőzöttet jelentettek, szemben a múlt heti 25-tel.

link Forrás

A járvány terjedése egyelőre még kontroll alatt van, legalábbis erre utal, hogy a pozitív tesztek aránya még mindig bőven egy százalék alatt maradt.

link Forrás

A jövő szempontjából izgalmasabb kérdés, hogy hogyan halad az oltási program. Lassan, nagyon lassan. Hétfőn mindössze 4416-an kapták meg az első dózisukat, a két oltással beoltottak száma pedig még mindig csak 5,39 millió, tehát több millió honfitársunk még nincs immunizálva. Ez a delta variáns európai terjedésére tekintettel nagyon is aggasztó. Ez a változata a koronavírusnak sokkal fertőzőbb még a brutális harmadik hullámot kirobbantó alfa variánsnál is, végigsöpörhet az oltatlanok, immunizálatlanok körében, újra leterhelve az egészségügyet, elzárva azt az egyéb betegségekben szenvedők előtt.