A kannabiszban látja jövőjét a világ egyik legnagyobb dohánycége

gazdaság
2021 július 28., 11:50

Egyre nagyobb szerepet játszik majd a British American Tobacco növekedésében a kannabisz, erről beszélt a cég vezetője, a BBC-nek. Jack Bowles szerint a cége a jövőben egyre inkább elhagyná a klasszikus, égetéses dohánytermékeket, vagyis a cigit, és más, kevésbé egészségkárosító dolgokban látnák a jövőt. Ezek között pedig helyet kapnak a kannabiszos e-cigi termékek.

A BAT jelenleg CBD tartalmú e-cigi folyadékokkal kísérletezik, vagyis olyanokkal, amelyek nem tartalmazzák a füvet - a világ legtöbb helyén még mindig illegális - kábítószerré tevő THC-t. A brit cég az orvosi marihuánában is nagy üzletet lát, tavasszal legalábbis növelte a tulajdonrészét az orvosi marihuánát gyártó kanadai Organigram nevű cégben.

Nem a BAT az első dohányipari óriás, amely elmozdulna a cigarettáktól, a Phillip Morris vezérigazgatója például nemrég arról beszélt, hogy az amerikai kormánynak 10 éven belül be kellene tiltania a cigarettákat. A cég ezzel feláldozná az olyan ikonikus termékeit, mint a Marlboro cigimárka, hogy a jövőben például az IQOS-ra fókuszáljon, ami nem égeti, hanem melegíti a dohányt, így a cég szerint kevésbé károsítja a fogyasztók egészségét.